PARA TODA NECESIDAD SIEMPRE HAY UN LIBRO

Image from Google Jackets

El maize: our face, our heart / Coordinación editorial: Gilda Castillo; Diseño, fotografía y formación: Agustín Estrada / Araceli Limón

Contributor(s): Material type: TextTextCiudad de México : Fundación Herdez, ©2016Description: 141 páginas ; ilustraciones, fotografías, tablas ; 18 x 18 centímetrosContent type:
  • texto
Media type:
  • sin medio
Carrier type:
  • volumen
ISBN:
  • 9786078172337
Subject(s): LOC classification:
  • TX 809 .M2 M23 2016
Contents:
Presentación. -- El maíz, alimento de dioses: manjar de señores. -- El maíz: eje alimentario para la población mexicana. -- El maíz, base de nuestra cultura. -- Maíces nativos de México. -- Estrategias de conservación in situ de la milpa en Oaxaca. -- El maíz, nuestro sustento, fundamento de las culturas mesoamericanas. -- importancia del maíz y su industrialización. -- Recetas.
Summary: "Much has been written about maize, both on its value for food and its historical and cultural significance; We know that together with wheat and rice is one of the crops that have sustained civilization. With the lecture series "Maize", our face, our heart and the publication of the present book that gathers its presentations, the Herdez Foundation wishes to contribute to the knowledge and dissemination of this theme that for our country is essential." --P.[2]
Tags from this library: No tags from this library for this title. Log in to add tags.
Star ratings
    Average rating: 0.0 (0 votes)
Holdings
Item type Current library Home library Collection Call number Copy number Status Notes Date due Barcode Item holds
Libros para consulta en sala Libros para consulta en sala Biblioteca Antonio Enriquez Savignac Biblioteca Antonio Enriquez Savignac COLECCIÓN RESERVA TX 809 .M2 M23 2016 (Browse shelf(Opens below)) 1 No para préstamo Gastronomía 038760
Total holds: 0
Browsing Biblioteca Antonio Enriquez Savignac shelves, Collection: COLECCIÓN RESERVA Close shelf browser (Hides shelf browser)
TX 809 .M17 P291 2003 Pastas / TX 809 .M17 P291 S2522 Pasta / TX 809 .M17 S23 Sabor perfecto : pasta / TX 809 .M2 M23 2016 El maize: our face, our heart / TX 809 .M2 M36 2016 El maíz: nuestro rostro, nuestro corazón / TX 809 .P29 V85 2010 La cuchara de plata : pasta / TX 809 .R5 G748 El gran libro del arroz : historia, cultivo, variedades, práctica culinaria y recetas /

Bibliografía: páginas 133-141

Presentación. -- El maíz, alimento de dioses: manjar de señores. -- El maíz: eje alimentario para la población mexicana. -- El maíz, base de nuestra cultura. -- Maíces nativos de México. -- Estrategias de conservación in situ de la milpa en Oaxaca. -- El maíz, nuestro sustento, fundamento de las culturas mesoamericanas. -- importancia del maíz y su industrialización. -- Recetas.

"Much has been written about maize, both on its value for food and its historical and cultural significance; We know that together with wheat and rice is one of the crops that have sustained civilization. With the lecture series "Maize", our face, our heart and the publication of the present book that gathers its presentations, the Herdez Foundation wishes to contribute to the knowledge and dissemination of this theme that for our country is essential." --P.[2]

PG

  • Universidad del Caribe
  • Powered by Koha